Cultuur & erfgoed
Sommelsdijk

Geef Goeree-Overflakkee kleur!

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
Openingstijden
woensdag14.00
zaterdag14.00
';

Sommelsdijk- Wat extra kleur kunnen we in deze tijd goed gebruiken. Pak stiften, potloden of wasco krijtjes erbij en ga er maar eens lekker voor zitten. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee lanceert een zeer fraai kleurboek met maar liefst 22 afbeeldingen van het eiland. Van Ouddorp tot aan Ooltgensplaat!

De winter komt er aan en door het nog steeds rondwarende coronavirus zitten we meer thuis dan ons lief is. Geef Goeree-Overflakkee kleur met dit zeer fraaie kleurboek! Het kleurboek bevat in totaal 22 kleurplaten. Daarop staan de dorpen, buurtschappen en natuurgebieden van Goeree-Overflakkee. Van het Blaauwe Huus van Ouddorp tot aan het fort van Ooltgensplaat. Van de flamingo’s bij Battenoord tot aan de zeehonden op de kop van het eiland. Voor ieder wat wils.

Je leert anders kijken naar Goeree-Overflakkee

Kleuren is hip, bij jong en oud. Daarom heeft het Streekmuseum Goeree-Overflakkee kunstenares Pokorni uit Zierikzee ingeschakeld. “Inkleuren zorgt voor afleiding, rust en concentratie en is ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Bovendien leer je anders kijken. Je ziet dingen die je normaal gesproken niet zo snel opvallen” vertelde Pokorni in een eerder interview.

Pokorni bewerkte de door het bestuur van het Streekmuseum aangeleverde fotomateriaal. Vervolgens plaatste ze de afbeeldingen op de computer en maakte er tekeningen van.

Waar verkrijgbaar?

Het kleurboek van Goeree-Overflakkee is in een oplage van 1000 exemplaren te koop bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in de Kerkstraat van Sommelsdijk. In het winterseizoen geopend op woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 14:00-17:00 uur. Ook is het mogelijk het kleurboek via de webshop te verkrijgen. Het kleurboek is geschikt voor jong en oud voor slechts 11,95 en erg leuk om cadeau te geven.

Trots op Goeree-Overflakkee

Met dit kleurboek toont het Streekmuseum het mooiste cultureel erfgoed van dit Zuid-Hollands eiland. Iets om “grôôs op te weze” aldus een bestuurslid van het Streekmuseum. In het Nederlands vertaalt; iets om trots op te zijn! “Zo geven we met elkaar kleur aan Goeree-Overflakkee!”