Cultuur & erfgoed
Sommelsdijk

Kinder kerstspeurtocht door Middelharnis

Adres
Kerkstraat 2-12
Postcode / plaats
3245 AK Sommelsdijk
Openingstijden
woensdag14:00 tot 17:00
zaterdag14:00 tot 17:00
';

Sommelsdijk – Het is bijna weer zover. Kerst! Na het grote succes van de Sinterklaasspeurtochten organiseert het Streekmuseum Goeree-Overflakkee vanaf woensdag 8 december een kerstspeurtocht voor kinderen. Deze speurtocht duurt ongeveer 1 uur en start in de Kerkstraat van Sommelsdijk en gaat over de winkeldijk van Middelharnis. De puzzeltocht is ideaal te lopen in de kerstvakantie en kan als “veilig Corona uitje” worden beschouwd.

Wat is de bedoeling?

De kinderen worden op pad gestuurd om tekeningen te zoeken. Deze tekeningen laten stukjes zien van het kerstverhaal en de geboorte van het kindje Jezus. Maar om het iets moeilijker te maken, hebben de vrijwilligers van het Streekmuseum daar wel een bepaalde volgorde in aangebracht. Zoek bij elke verhaaltje de bijbehorende tekening. De route loopt langs diverse etalages van de winkeldijk in Middelharnis. Bij elke tekening staat 1 of meer letters. Deze letters moeten de kinderen opschrijven en een zin van maken. 

Leuk filmpje

“Wat loopt daar nou over straat?” zegt Antje (Mary van den Nieuwendijk) terwijl ze daar een kameel met een koning door de straat ziet waggelen. Ziet ze het goed? Of heeft ze teveel advocaat op? Bekijk het leuke filmpje op Youtube of via Facebook. Kan ze haar man Aai overtuigen dat ze een Arabische koning heeft gezien die op weg is naar de kerststal???

Wat is de prijs?

De puzzeltocht is voor € 2,50 verkrijgbaar bij het Streekmuseum in de Kerkstraat van Sommelsdijk. Kinderen krijgen daarbij een gave pen die licht geeft. Dat maakt het nóg leuker om de antwoorden op te schrijven! De antwoorden moeten vervolgens ingeleverd worden bij het Streekmuseum. Dit kan tot het einde van de kerstvakantie begin januari. Bij het inleveren krijgen de deelnemers als prijsje iets lekkers!

Wanneer museum geopend?

Vanaf woensdagmiddag 8 december is de puzzeltocht te lopen. Het museum is elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag geopend van 14:00-17:00 uur. In de kerstvakantie is het museum dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen en de feestdagen.