Stellendam

Fanfareorkest de Hoop

Adres
Haagsestraat 4A
Postcode / plaats
3251 CR Stellendam
';

Muziek verbindt, en wat is er nu leuker dan samen muziek maken? Muziek maken is gezond, en vooral erg gezellig. Wij laten jeugd en ouders kennis maken met onze mooie wereld door middel van kinderlessen in groepsverband met Circus Pling Plong, twee jeugdorkesten, kinderprojecten en promotie op de basisscholen. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd zich bij ons thuis voelt en we willen ze spelenderwijs laten ontdekken welke muziekinstrument bij ze past.

We delen onze liefde voor muziek graag met ons publiek. Het concertprogramma is veelzijdig: van kinderconcert tot festival, van nieuwjaarsconcert tot popconcert, van sinterklaasintocht en kerstconcert tot concours. Met bijzondere samenwerkingen met bekende componisten en artiesten zet De Hoop zich in voor het eiland en haar inwoners.

Voor wie dan nog niet genoeg kan krijgen zijn we ook actief met een aantal ensembles, zoals ons saxofoon-ensemble Blast. Van alle markten thuis, maar met als basis een gedreven, enthousiast orkest en dito dirigent. Hiermee draagt de vereniging bij aan de instandhouding van een gevarieerd cultureel aanbod.

Ons orkest speelt al jaren in de concertafdeling, de hoogste divisie in Nederland. Met de kwaliteiten van onze dirigent Anne van den Berg wordt er positief en vol enthousiasme verder gebouwd aan onze vereniging. Onze repetities zijn op vrijdagavond in SRGO locatie ‘t Haegse Huus.